Stop Digging bruger jordskruer som fundament

Odensanske Martin Byrum har store forventninger til framtiden for Stop Digging’s jordskruer

Skovbakken: Stop Digging er et nyt koncept i Danmark. Odenseanske Martin Byrum er importør og medejer af den danske adfeling. Under interviewet var hans viksomhed i gang med at montere jordskruer til hegn for den fynske landsby.

Kommunens tømrere er allerede i gang med att opsætte stolperne, da de ikke er for hindret af beton med tørretid, som ved traditionel punktfundering.

Miljøvenlig of sikker løsning

  • – Stop Digging er I en opstart, men vi har store forventninger til framtiden og det at kunne bygge enkelt, hurtigt og billigt og samtidigt være miljøvenlig og levere en sikker løsning. Jag har drevet med jordskruer nogle år i Norge, og derfra ved jag, at systemet fungerer. Norge og Sverige er faktisk de største market til trods for fjeld og sne, siger Martin Byrum.
  • Jordskruerne, der benyttes, er fremstillet af galvaniseret stål, som er CE-mærket og specialudviklet i Sverige til det nordiske klima. Jordskruerne fås i fire grundmodeller i forskellige længder og diameter afhængig af, hvad der skal monteres, hvordan projektets belastningskrav er, og hvordan jordforholdene på stedet er.

Mange fordele

  • Vi hjælper med alt det praktiske lige fra træktest, kontakt til ledningsregistret, udmålning efter tegning samt montering i afsat med laser i rigtig højde. Terrasser, trapper, hegn, pavillonger, og carporte er vores primære område, men vi skruer også meget gerne en postkasse, badebro eller støjværn. Fordelene er mange. På dette projekt er vi inde og ude samme dag, uden at man kan se brugspor efter os. Og det er naturligvis optimalt for et museum som Den Fynske Landsby med mange gæster, siger Martin Byrum.
Jordskruer som fundament- stopdigging

Text: Hasse Frimodt 
Bilde: Stop Digging Denmark.