kommuner vælger jordskruer fra Stop Digging

Kommuner i Sverige har i nogen tid arbejdet med Stop Digging.
For nylig underskrevet en aftale om fortsat samarbejde.

Bollnäs kommun väljer markskruv

Vi har testet jordforankring til forskelligt legeudstyr som f.eks. legehuse, legeborge og gynger. Samarbejdet begyndte med, at Stop Digging monterede indhegning omkring gynger i børnehaver. Eftersom arbejdet med montering af jordskruer ikke medfører skader på markarealer, og vi undgår de store maskiner på indre områder med mange børn, så har dette fungeret optimalt. Desuden bliver indhegningen meget mere stabil med jordskruer end nedgravede fundamenter, siger Johan Larsson, projektleder i Bollnäs kommune.

Legeudstyr - kommuner stopdigging Legeudstyr - kommuner stopdigging

Andre fordele for os ved at anvende StopDigging er, at børnehaver, forskoler og skoler inden for nær fremtid skal flyttes. Så skal vi også flytte legeenheder og legehuse, og ved hjælp af Stop Digging afmonteres jordskruerne, og hele projektet forenkles.

Legepladser - komuner stopdigging Legepladser - komuner stopdigging

For nylig monterede Stop Digging jordskruer til stakit omkring vores campingplads. Da denne vender ud mod vejen med plovskader og risiko for påkørsel, så er jordskruning et perfekt valg. I tilfælde af skader skiftes stolpen nemt uden gravning og støbning, siger Johan Larsson.

Mange af vores legeenheder skal støbes, og med jordskruer sparer vi tid og penge. Inden for kort tid kommer vi til at anvende jordskruer til vores vejskilte, og vi finder sikkert flere anvendelsesområder, slutter Johan Larsson, projektleder i Bollnäs kommune.