Tips & råd til dig, som skal bygge en legeplads

Alle børn elsker en rigtig god legeplads. Selvom legen i dag er flyttet over til skærme og telefoner i større eller mindre grad, er en udflugt til barnets favoritlegeplads et af ugens højdepunkter. Faktum er, at alle børn har ret til leg i et stimulerende, trygt og passende miljø. Det er bestemt i FN’s børnekonvention, som Danmark naturligvis støtter op om.

At bygge en fuldt udstyret legeplads kan være et stort projekt, som afskrækker de fleste, men det behøver ikke at være hverken svært eller særligt tidskrævende. Det kræver dog, at du gør dig visse overvejelser, inden du går i gang med projektet!

Derhjemme eller på et offentligt sted?

Skal du bygge en offentlig legeplads, som alle kan have glæde af, er der en del regler, man skal tage hensyn til. De relevante regler kan du læse om hos Sikkerhedsstyrelsen, og det drejer sig først og fremmest om sikkerhedskrav og tilgængelighed for personer med en nedsat funktionsevne.

Skal du bygge en legeplads derhjemme i haven, har du naturligvis større frihed. Selvom du ikke behøver at forholde dig til samme regler som ved en offentlig legeplads, er det altid en god idé at spørge kommunen, om der kræves byggetilladelse. Det er sandsynligvis ikke et problem, hvis du selv ejer grunden, men der er andre regler, som du skal være opmærksom på. Eksempelvis findes der regler for, hvor tæt på skellet du må bygge samt regler for legepladsens højde.

Tidsplan og budget

Tid og penge er to aspekter, som altid påvirker et byggeprojekt. Når det gælder legepladser, findes der uendelige muligheder for at bygge redskaber helt fra grunden, hvilket kræver en lidt anden tidsplan, men som også kan være billigere i længden. Har du flere økonomiske ressourcer end tid, kan du vælge at montere din legeplads ved at købe færdigbyggede redskaber fra en leverandør. Uanset hvad du vælger, findes der mange dygtige leverandører af både træ og færdige redskaber, som gør, at du selv kan bygge drømmelegepladsen.

Alle legepladser kræver en stabil grund

Hvad er det vigtigste på en legeplads? Udover at børnene har det sjovt og kan lege sammen, er det naturligvis sikkerheden. Ved at forankre redskaberne på din legeplads med en jordskrue giver du hele legepladsen et stabilt fundament og en sikrere legeplads for børnene. Redskaberne på en legeplads skal kunne håndtere både de legende børn såvel som vejr og vind, så derfor er et velforankret fundament en forudsætning for et godt og sikkert legemiljø.

Med en jordskrue fra StopDigging bliver det både billigere og nemmere at forankre din legeplads. I stedet for at gå i gang med at støbe redskaber fast kan du anvende vores jordskruer og spare både tid og penge. Faktum er, at resultatet med jordskruer bliver mindst lige så stabilt, og det er meget nemmere at montere.

StopDigging monterer jordskruer til alle slags formål, og arbejdet udføres af vores certificerede montører, som kan kontaktes over hele Danmark. Monteringen går hurtigt og nemt og giver de bedste forudsætninger for dit byggeprojekt.

Kontakt os i dag for at finde din nærmeste montør!
Har du en virksomhed, og er du interesseret i et samarbejde? Kontakt os, og så fortæller vi gerne mere om, hvad vi kan tilbyde dig!