Skip to main content

I modsætning til hvad mange tror, kan man sagtens bygge i vinterhalvåret. Sne er bare en form for regn, og den lægger sig på jordoverfladen uden at trænge ned. Det vigtigste er, at taget kommer på plads. 

Men for overhovedet at kunne påbegynde byggeriet skal du have en grund. Du kan ikke begynde, inden du har fået dine byggeplaner godkendt. Hvis du ikke får det, inden frosten går i jorden, kan du få problemer, og det kan trække ud i mange måneder, inden byggeriet kan komme i gang. I hvert fald med traditionelle fundamenter som punktfundamenter af beton. Hos Stop Digging har vi en perfekt løsning til at udnytte de mindre travle vintermåneder – jordskruer. 

Jordskruer og frost 

Her i Norden kan jorden fryse helt ned i 150 cm dybde, men almindeligvis er det 60-80 cm. Det er ofte så dybt, at du er nødt til at grave for at kunne forankre et almindeligt fundament. Hvis du anvender et fundament, som du er nødt til at grave ned, står dit byggeri stille, indtil jorden er tøet op, også selvom du har fået dine byggeplaner godkendt. Hvis du derimod vælger vores jordskruer, også kaldet skrueankre, spiller det ingen rolle, at frosten har sat ind. Vores jordskruer giver dig et stabilt fundament, selvom jorden er hård. Du behøver ikke at grave, en af vores montører kommer ud på byggepladsen og forborer hullerne for derefter at forankre jordskruerne. 

Det går desuden hurtigere at komme i gang med dit byggeri, når du anvender jordskruer. Til forskel fra beton, som skal have tid til at hærde, kan du med vores produkter begynde med at bygge, så snart montøren har forankret jordankrene. Så der findes ingen grund til at bruge andet end jordskruer, uanset om det er frostfrit eller ej. 

Til dig med en virksomhed 

Hvis du har været i byggebranchen i et stykke tid, så ved du, hvor stille det bliver mht. byggeprojekter hen over vinteren. Allerede påbegyndte byggeprojekter kan selvfølgelig fortsætte, hvis fundamentet er på plads. Men alle nye projekter bliver nødt til at vente, indtil jorden er frostfri igen. Det medfører ofte utålmodighed hos kunder, der vil have deres byggeprojekter klar lige med det samme. Hvis det drejer sig om en udestue eller en terrasse, skal den helst stå klar, når forårets første varme melder sig. 

Hvis du arbejder med traditionelle fundamenter som punktfundamenter af beton, kan du ikke grave dem ned. Men hvor du ellers ville grave en sokkel ned, kan du i stedet skrue en jordskrue i. Det betyder, at du kan starte et byggeri op om vinteren. Det giver dig ikke bare flere måneder med aktivt byggeri, det giver også en højere indkomst til din virksomhed og tilfredse kunder. 

Ved at anvende jordskruer om vinteren er byggetilladelsen det eneste, du behøver for at komme i gang med dine kunders byggerier. Du kan nemt gøre udestuen, terrassen eller pavillonen klar til at hilse foråret velkommen. 

Vores modeller 

Vi tilbyder fire forskellige modeller af jordskruer, afhængigt af de jordforhold der bygges på, og hvad der skal bygges. Skruens længde afgør, hvor stor belastning den kan tåle, og i hvilken jordtype den kan monteres. Vores jordskruer er galvaniserede og CE-mærkede, og uanset hvilken type du vælger, så tåler de kulde og frost. Fordi vi ved hvor holdbare vores skruer er, giver vi 25 års garanti. 

Vores almindeligste model er adapterskruen. Den er perfekt, hvis du fx skal sætte skure op på en arbejdsplads, bygge et drivhus eller gæstehus, eller hvis du skal sætte et solcelleanlæg op. 

Rørskruen i vores sortiment er en skrue, som gør det nemmere for dig, der har en virksomhed, og fx sætter skilte og skraldespande op. Røret, som skal forankres, sætter du ganske enkelt i den monterede rørskrue. Du påvirker omgivelser som fx græsplæner og asfaltbelægninger minimalt, eftersom du ikke behøver at grave. 

Hvis du ofte får bestillinger på terrasser eller carporte, så er vores stolpeskruer det bedste valg. De passer til stolper i alle gængse dimensioner. 

Til sidst har vi vores bjælkeskrue, som er til liggende lægter, fx til etageadskillelser. Den er rustfri, og eftersom den fås i flere længder, kan du til tilmed jævne niveauforskelle ud. 

Til privatpersoner 

Hvor mange gange har du ikke entusiastisk planlagt et projekt i haven, når havearbejde osv. er stilnet lidt af hen på efteråret? Du ser allerede terrassen med grillen i hjørnet og de dejlige loungemøbler, som du kan synke ned i, så snart forårssolen har smeltet sneen væk. Men uanset om du har fået din byggetilladelse eller sket ikke behøver én, kan du sjældent udnytte de koldere måneder på grund af, at du ikke kan grave, når der er frost i jorden. 

Nu kan du bruge weekenderne til at færdiggøre dit projekt, hvis du bruger vores jordskruer. Det er nemlig fremragende at sætte vores jordskruer i, når der er frost. Vores montører forankrer jordskruerne for dig. Har du tænkt dig at ansætte nogen til at udføre dit byggeri, er det desuden meget lettere at få fat på fagfolk om vinteren. 

Vær opmærksom på, at de produkter, du ser i forskellige byggebutikker, ikke er dem, vi sælger. Hos os køber du et færdigt byggefundament (den skrue vi forankrer), uanset om det er til en terrasse eller et gæstehus. De produkter, du køber i almindelig handel, kan ikke tåle frost, og heller ikke monteres i alle jordtyper. De kan desuden ikke tåle den samme belastning, som vores kan. 

Mål nøjagtigt op, hvor jordskruerne skal monteres, inden du booker en montør, som siden kommer ud til dig, og gør fundamentet færdigt. Når du benytter vores produkter, kommer du ikke til at ærgre dig over en græsplæne der er blevet helt nedkørt af maskiner, eller revnede fliser. Vores montører ved, hvilken længde du har brug for, så du altid får den rigtige længde til den rigtige belastning. 

Kun fordele med jordskruer 

Der er kun fordele når du anvender vores skruefundamenter. Foruden at kunne anvendes om vinteren og i frostvejr er de desuden mere miljøvenlige end punktfundamenter af beton. Punktfundamenter af beton udleder 50% mere CO2 end vores skruer. Skruerne kan også genbruges, og materialet kan genanvendes, hvilket gør dem til et meget holdbart produkt. 

Men ikke nok med det, de ruster heller ikke, og tåler vores nordiske klima med meget nedbør. Vil du desuden demontere eller flytte fx dit gæstehus, så efterlader vores jordankre minimale påvirkninger, når de fjerne. De efterlader ikke store huller, som punktfundamenter af beton gør, når du graver dem op. 

Når du vælger os hos Stop Digging, får du produkter som er testet for belastning og tryk. De er desuden CE-mærkede og ISO-certificerede. Vi giver også 25 års garanti både til privatkunder og virksomheder. Så tænk ikke på, at det er vinter og frost – kontakt os for at komme i gang med dit byggeri allerede i dag. 

Next Post