Flere og flere drømmer om at kunne bruge deres fritid og ferier på landet. I Danmark sælger og køber vi hytter som aldrig før. For mange er et lille rødt hus med hvide fuger det perfekte billede af en dansk sommer.
Der er i dag mange hytter til salg i Danmark, men hvis du ikke finder præcis det du leder efter, kan du altid bygge det selv. Det kan også være, at du foretrækker selv at bestemme, hvordan din hytte skal se ud helt fra grunden.
Når vi taler om grunden, så kan du få en stabil og holdbar grund at bygge din hytte på uden at grave et eneste spadestik. Det er nu lettere end nogensinde at sørge for et holdbart og stabilt fundament vha. vores jordskruer. Når du har bestemt dig for at bygge en hytte uden betonfundament, så brug i stedet Stop Diggings jordskruer. Det sparer dig både for tid og penge, som du i stedet kan bruge på din færdige hytte.
Forskelle i byggereglerne
Byggereglerne for hytter er stort set de samme som for opførelse af almindelige villaer. Der findes dog en vis forskel, som faktisk indebærer, at byggereglerne er noget friere og ikke så strenge for hytter. Fx har hytter ikke de krav til energiforbrug, som der er ved et byggeri af en permanent bolig.
Der er heller ikke de samme krav til størrelse, fx hvor stort køkkenet skal være i forhold til de andre områder i huset. På samme måde har hytter heller ikke nogen krav om tilgængelighed og handicapvenlighed af de forskellige områder. Derimod gælder det, at der skal være to meters fri vej til trapper og døre af sikkerhedsårsager, lige som i et almindeligt beboelseshus.
At bygge en hytte
Når du skal bygge din egen hytte, skal du først finde en grund, hvor du må bygge det hus, du ønsker. Der er mange ting som man kan ændre på senere, men ikke byggeloven. Det er derfor vigtigt, at du virkelig tager dig tid til at finde den rigtige beliggenhed til din hytte. Du skal have en byggetilladelse for at bygge en hytte – til forskel fra fx et lille gæstehus. Byggetilladelsen får du ved at kontakte din kommune. Tal med teknisk forvaltning eller den tilsvarende afdeling i din kommune.
Få hjælp af en arkitekt, når du skal lave tegningerne, da der er mange detaljer at tage med i betragtning for at få en velbygget og gennemtænkt hytte. Det er ikke noget, du selv skal begive dig ud i som lægmand. Når du så har fået en færdig tegning af huset, kan du kontakte det byggefirma, som skal bygge selve hytten. Byggeriet kan dog ikke komme i gang, før der findes et fundament, som huset kan stå på.
En hytte på stabil grund
Fundamentet under en hytte skal kunne klare hårde forhold og være holdbar nok til at kunne bære huset i mange år fremover. Ved at bygge en hytte med jordskruer får du hurtigt et stabilt og gedigent fundament som er klart til at bygge på, så snart jordskruerne er i jorden.
Fordelen ved at bygge en hytte uden at støbe fundament er, at du ikke behøver at grave i jorden eller håndtere beton. At grave for at støbe et fundament er et dyrt arbejde, som ikke kun indebærer, at du får behov for tunge maskiner. Inden arbejdet med byggeriet kan fortsætte skal du også vente på, at betonen hærder. Når du vælger at ikke grave eller støbe beton, sparer du derfor værdifuld tid. Det gør ikke bare jordskruer effektive i form af besparelser, det gør dem også en til tidsbesparende løsning.
At bygge en hytte med jordankre er nemt, uanset hvilken tid på året det er. Når du anvender jordskruer til fundamentet behøver du heller ikke at vente på, at frosten i jorden forsvinder. Det giver dig også en betydelig tidsgevinst, når du bygger hus. Vores jordskruer er udviklet til at kunne klare det barske, nordiske klimas udfordringer. På samme måde kan de klare de påvirkninger, som forskelligt vejrlig bidrager med, såsom varme, sne og kulde, i mange år fremover.
Hvis underlaget er porøst eller ujævnt, er det heller ikke noget problem. Vores dygtige montører er kyndige, når det drejer sig om at tilpasse både skruetype og -længde til forudsætningerne.
Tilpas skruerne til huset
Vores jordskruer findes i flere forskelle modeller og længder, for at de kan tilpasses til netop de specifikke omstændigheder ved hvert enkelt byggeri. Jordskruernes længde skal også tilpasses efter, hvor stor og tung hytten kommer til at være. Jo større og tungere en bygning, desto længere skruer anvender vi. Vi justerer helt enkelt højden på fundamentet efter behov. Men med et støbt fundament er justering betydeligt sværere, og kan blive meget dyrere, hvis et uforudset behov opstår.
Jordskruer er udformet til at kunne klare de fleste behov. Adapterskruen er en universalskrue, som kan anvendes til mange forskellige formål. Med tilpasset tilbehør kan du forankre det meste med adapterskruen. Skuen kan justeres både til siden og i højden, og er derfor velegnet, når du har brug for at kunne tilpasse med den præcision, der kræves ved et husbyggeri.
Vores rustfrie lægteskruer er specialfremstillet og tilpasset til liggende bjælker og etageadskillelser, fx til bygning af en hytte. Da den findes i flere størrelser og i ikke mindre end fem længder, kan du altid finde lige den, der er ideel til arbejdet. Selve stolpeskoen har en kraftig U-profil, som får lægterne til at ligge stabilt på plads.
Grundlæggende fordele
Samlet set er listen over fordele lang, når du vælger at bygge en hytte uden betonfundament. Jordforankring, som bliver skruet ned i underlaget, overgår i alle henseender den traditionelle metode med at grave og støbe for at få et fundament. Ud over de åbenbare fordele med tid og penge, så er der også miljøaspektet. Beton er ikke miljøvenligt, både når det gælder fremstilling, fragt og anvendelse. At bruge en jordskrue er et betydeligt bedre alternativ for miljøet.
Vores montører er meget dygtige og erfarne, og derfor kan du trygt konsultere os for at få den bedste løsning til dit underlag og de bedste forudsætninger for byggeriet af din hytte. Kontakt os derfor, når du skal bygge din hytte, så du får en sikker grund at stå på.