Skip to main content

Der er måske ikke langt fra tanke til indflytningsfest, men der er alligevel en del at overveje, når du skal bygge et legehus. Samtidig er et legehus altid højt værdsat, da det tilbyder barnet et helt personligt frirum. Vi giver dig tips til, hvad du skal overveje, når du skal bygge et legehus.

En lille stue, en herregård eller et slot? Eller hvorfor ikke en butik? Små børn kan have store drømme, og et legehus kan tilbyde mange herlige og udviklende stunder. Der er masser af inspiration at hente på nettet, og man kan nemt blive en smule afskrækket af de ambitiøse byggeprojekter. Men – at bygge et legehus behøver ikke at være særligt svært eller tidskrævende, det kræver blot nogle få overvejelser, inden du går i gang.

Hvordan skal legehuset se ud?

At bygge et legehus er et fantastisk projekt, som hele familien kan engagere sig i. Hvad drømmer dine børn om? Vil de have et miniaturehus, som ligner jeres eget? Eller skal der være mulighed for at åbne en forretning eller en skole? Her er det kun fantasien, som sætter grænser!

Et lille tip er at sørge for vinduer, som kan åbnes, for selv legehuse har brug for udluftning i ny og næ. Du kan også overveje, om legehuset skal bruges til noget andet, når børnene ikke længere leger med det.

Vær opmærksom på reglerne

Du behøver sandsynligvis ikke at søge om byggetilladelse for at bygge et legehus, men der findes andre regler, du skal forholde sig til. Det handler for eksempel om, hvor tæt du bygger på skellet, og hvor højt du har tænkt dig at bygge. Derfor kan det også være en god ide at henvende sig til kommunen for at høre, hvordan reglerne er i forhold til det legehus, som I har tænkt jer at bygge på grunden.

Tidsplan og budget

Tid og penge – det er to aspekter, som altid påvirker et byggeprojekt! Hvor meget tid kan du bruge på det, og hvor meget må legehuset koste? Det er muligt at bygge det helt fra bunden, og her kan du finde både tegninger og masser af inspiration på nettet. Vil du i stedet have et alternativ, som kræver mindre arbejde, kan du enten købe et byggesæt eller måske endda et færdigmonteret hus, som leveres klar til montering.

Grunden – hvordan skal legehuset monteres?

Et legehus kræver en stabil grund. Det skal kunne holde til løb og leg – og det nordiske vejr. En stabil grund sikrer, at legehuset ikke bliver skævt, og sørger du for, at det monteres et lille stykke over jorden, minimerer du risikoen for råd.

Den store dag!

Når legehuset er færdigt, er det tid til indflytterfest! Indbyd de bedste venner eller hvorfor ikke samle dukker og bamser til et klassisk teselskab? Et legehus garanterer mange års kreativ og lærerig leg fremover!