Tips og råd, når du skal bygge en terrasse eller veranda

En frodig terrasse kan give hele haven et løft og have mange funktioner. I sommerhalvåret kan der tilbringes mange hyggelige timer i dette udemiljø. Samtidig er det et perfekt sted til at spise sammen og nyde hinandens selskab!

En terrasse er et must for mange med have. Tanken om at kunne spise frokost eller aftensmad udendørs gør, at flere og flere vælger at anlægge en rigtig fin terrasse. Her giver vi dig et par tips til, hvordan du bærer dig ad!

Valg af materialer

En skøn terrasse eller veranda er en nem løsning, hvis du vil give haven et løft. Det mest almindelige valg til en terrasse i haven er at bygge en veranda eller en træterrasse i forlængelse af huset. De mest anvendte materialer er her lærketræ, ceder, trykimprægneret træ eller trækomposit. Det er blevet ret almindeligt at forlænge eksempelvis et opholdsrum eller køkken via en træterrasse, og på denne måde forlænger man også sommersæsonen, hvilket må siges at være ret smart.

Et andet udbredt alternativ til de populære verandaer og træterrasser er at vælge en stenterrasse. En stenterrasse holder i mange år, og den kan ligge i direkte forlængelse af huset, men også et stykke derfra. Derudover smelter stenbelægningen ind i omgivelserne på flotteste vis og giver et hyggeligt og afslappet indtryk.

Vedligeholdelse

Alle trækonstruktioner kræver vedligeholdelse, også de ovennævnte træterrasser og verandaer. En regelmæssig rengøring og oliering er påkrævet for, at dit træværk holder i længden. Find ud af, hvilket alternativ der passer bedst til lige netop dit valg. Tænk samtidig på, at der også findes miljøvenlige alternativer. Vælger du en stenterrasse, kræves der kun en minimal vedligeholdelse. Via højtryksvask er det nemt at rengøre og vedligeholde disse udemiljøer.

Størrelse

Når det er tid til at vælge størrelse, skal du tænke dig godt om. Hvis du for eksempel allerede har møbler, som skal stå på terrassen, kan det være en god idé at måle disse, inden du bestemmer dig. Tænk også på, at der skal være plads til en del ting på terrassen, eksempelvis grill, krukker og møbler. Samtidig skal terrassen ikke være for stor og dominere hele græsplænen og haven – så er der ikke noget tilbage af denne.

Jordskruen er en både nem og smart løsning

Skal du bygge en terrasse eller veranda, og vil du gerne have hjælp til at lægge fundamentet? Så brug StopDiggings jordskrue, som er en prisvenlig og skånsom måde at forankre din terrasse eller veranda på! Det går hurtigt, er stabilt, og du slipper for at vende op og ned på din have. Vi har certificerede montører i hele Danmark – kontakt os i dag for at finde din nærmeste montør!