Skip to main content

Hvis du tidligere har bygget noget, så har du nok brugt et betonfundament eller betonsokler. Du brugte nok mange timer på at grave, støbe og prøve at få stolperne til at være i samme niveau eller gøre dit betonfundament jævnt og glat. Græsplænen lignede nok en mindre slagmark med dybe huller og jordbunker fra de huller, som du havde gravet, og kampesten, som lå i vejen for soklerne. 

Alt det kan du slippe for, hvis du vælger jordskruer fra Stop Digging. Du får helt enkelt et simpelt og billigt monteret fundament til dit byggeprojekt, uanset om det er en terrasse, et skur eller gæstehus, du har planlagt over en længere periode. 

Jordskruer og montering 

En jordskrue, også kaldet et jordanker, skrues ned i jorden, uden du behøver at grave inden. Hvis du er lidt bekendt med byggeri, og hvad byggemarkederne tilbyder, har du sikkert set jordankre og jordskruer på hylderne. Du skruer dem ned i jorden for at forankre mindre ting. Det er jordskruer til gør-det-selv-projekter, som ikke behøver at kunne tåle en større belastning eller tryk. Selvfølgelig forankrer vi også vores jordskruer i jorden, men forskellen er, at de kan erstatte en betonsokkel, og det kan de produkter, som du finder i byggemarkedet, ikke. 

Du kan ikke selv montere jordskruer, når det gælder vores jordankre. Det kræver en uddannet montør at klare det arbejde. Vi har erfarne og dygtige montører over hele landet, så du har nem adgang til jordskruer og montering, når du vil i gang med at bygge. 

Hvordan foregår det? 

Selve processen er enkel, du skal bare planlægge dit byggeri. Hvis det kræver en anmeldelse, så kontakt teknisk forvaltning i din kommune. De kan hjælpe dig med at anmelde byggeriet. Det er ikke alle byggerier, der kræver anmeldelse, det kommer bl.a. an på størrelsen og højden. Men du skal følge de gældende retningslinjer, såsom hvor tæt på nabogrunden du må placere et byggeri. 

Så snart du har din plantegning klar, har beregnet antallet af skruer, og har foretaget anmeldelse, hvis det er påkrævet, så kontakter du os. Du får herefter et pristilbud, så du ved, hvad dit fundament kommer til at koste, og hvis du godkender det, så booker vi en tid til monteringen. Du beregner antallet af jordskruer på samme måde, som hvis det var betonsokler, men du behøver ikke vælge typen af jordskruer. Det gør montøren for dig ud fra dit projekt og de aktuelle jordforhold, det drejer sig om. 

Inden vi monterer jordskruer, forborer vi altid for at se, hvilke jordforhold vi har at arbejde med. Det er nødvendigt, for at vi kan vælge den rette længde på jordankeret, så forankringen bliver stabil og sikker. Derefter monterer vi jordskruerne. 

Forskellige jordskruer til forskellige byggerier 

Det er ikke den samme slags jordankre, vi monterer til alle projekter. Det kommer helt an på, hvad du skal bygge. Til en terrasse vælger vi en bjælkeskrue, hvori du siden monterer den bærende bjælke, og til stolper har vi vores fleksible stolpeskruer. Uanset hvilken lølsning du behøver, tager det ikke lang tid at skrue jordskruerne i. Derfor er denne metode både mere effektiv til prisen og mindre ressourcekrævende. 

Vi kan montere jordskruer til hytter, stakitter, gæstehuse, terrasser og meget mere. Det indebærer også, at jordskruer passer lige så godt som fundament for privatpersoner som for virksomheder. Vi kan desuden montere dem i al slags jord – sandjord, muldjord, ler og sten – uden at behøve at grave sten op. Jordskruerne skubber dem til side, når de forankres. 

Hvis du skal bygge noget, som kræver en speciel montering, har vi en række forskelligt tilbehør, som vi kan montere til opgaven, bl.a. L-støtte og fæste til barakker, hegn og flagstænger. 

montere jordskruer 

I nogle områder, fx kystområder, kan der være varierende jordforhold med jord- og klippegrund, der hvor du vil bygge. Så monterer vi jordskruen der, hvor den kan forankres, og der hvor der er klippegrund borer montøren først et hul i stenen for siden at forankre. 

 

Montering uanset årstiden 

Vi er ikke afhængige af, at der skal være frostfrit, eller at jorden skal være blød. Du kan med vores hjælp også bygge i vinterperioden, eftersom vores jordskruer kan monteres, selvom om der er frost i jorden. Det indebærer for dig som virksomhedsejer, at du kan få dit byggefundament forankret og klargjort, selvom det er midt om vinteren, hvilket er en fordel for din virksomhed. Hvis du anvender betonsokler, kan du ikke grave dem ned, hvis der er frost i jorden, og dit byggeprojekt bliver dermed forsinket. Hvis du i stedet lader os montere vores jordskruer, kan du komme i gang med dit byggeri, så snart skruerne er sat i. 

Det er lige så nemt for privatpersoner, som måske vil udnytte vinterhalvåret til at bygge en udestue eller et skur. Med vores jordskruer er det muligt. 

Planlægning og forarbejde 

Hvis du vil have, at vi monterer jordskruer til et større projekt, vil vi gerne lave en træktest først for at være sikre på, at vi anvender et jordanker med den rette bæreevne. Når det drejer sig om nyudgravede områder, kan sætning af jorden påvirke vores montering, så vi måske behøver en længere skrue for at kunne garantere en sikker montering. Vi har alt fra 580 mm lange skruer til 2500 mm, for at vi har en skrue til et hvert tænkeligt projekt. 

Vores montører 

Hos Stop Digging har vi autoriserede montører over hele landet, og de er eksperter i jordskruer. Uanset hvor du bor, kan du regne med en autoriseret og erfaren montør, som selvfølgelig er sikkerhedsuddannet og har entreprenørforsikring samt ID06-identifikation. Du kan nemt kontakte din montør her på vores hjemmeside. Du angiver blot dit geografiske område for at finde frem til en montør, der arbejder i din omegn. Hvis du hellere vil have, at montøren kontakter dig, så udfylder du formularen på ‘Find din montør’-fanen.