Skip to main content

Der er næppe noget mere hyggeligt end at gå barfodet rundt om sommeren. At mærke græsset kilde mellem tæerne gør virkelig noget for livsglæden.
Men græsplæner kan have sine begrænsninger. Det er ikke altid lige let at finde så store, flade steder, at man kan stille alle havemøblerne frem. Det kan også blive slidt og snavset, når det har regnet. En smart løsning kan være en træterrasse, hvor grill og havemøbler kan stå pænt og stabilt.
En flot træterrasse giver husets udseende et løft og bliver en skøn “solfanger”, hvor du kan spise, læse, slappe af, være sammen med venner eller bare nyde det gode vejr.
Der er mange fordele ved en træterrasse. For det første er den nem at holde ren. Spul blot overfladen med vand, hvis du er kommet til at spilde. Den tørrer med det samme efter rengøring eller regn. Træterrassen er også skøn at gå på, holder som regel en jævn temperatur og er stort set vedligeholdelsesfri. Den øger naturligvis også ejendommens værdi.

Hvordan ved jeg, om jeg har lov til at bygge en træterrasse?

Kræves der en speciel tilladelse for at bygge en træterrasse? Som udgangspunkt nej. Så længe den samlede bebyggelsesprocent ikke overstiger 50 m2, kræves der ingen byggetilladelse.
Overstiger bebyggelsesprocenten imidlertid 50 m2, inklusive en træterrasse, kræves der en tilladelse. Derudover kan der også være særlige regler i forhold til, hvor tæt træterrassen må bygges på grundens skel samt offentlig vej. For at være på den sikre side anbefales det, at du altid kontakter de relevante myndigheder, inden byggeriet påbegyndes, så du undgår eventuelle misforståelser.

Hvordan bygger man en træterrasse?

Inden man begynder at bygge, er det vigtigt, at grunden er godt forberedt. Underlaget skal være solidt, drænet og plant.
Muldjorden skal graves væk til et fast underlag. Bagefter skal der fyldes på med et lag makadam, som stampes ved hjælp af en jordstamper. Underlaget bør slutte lidt væk fra huset, så regnvandet løber væk fra husgrunden. Derefter kan man begynde at bygge træterrassen. Eftersom de jordplacerede trækonstruktioner udsættes for mange naturpåvirkninger, bør man vælge de materialer, der er specialudviklet til at kunne tåle disse. Det gælder ikke kun træet, men også beslag og skruer.

Spar tid og penge med Stop Digging

Med Stop Digging bliver det både billigere og hurtigere at bygge en træterrasse!
En træterrasse bør fastgøres i jorden for at kunne modstå vejr og vind. Hvis du benytter jordskruer i stedet for at nedgrave eller støbe sokler, kan du spare både tid og kræfter.  Træterrassen hviler på et antal jordskruer, som sættes omtrent en meter ned i jorden. Monteringen går hurtigt, og man kan sætte skruerne præcis der, hvor man vil have sit byggeri. Efter monteringen kan resten af byggeriet påbegyndes med øjeblikkelig virkning.
Resultatet med jordskruer bliver mere stabilt end med en betonsokkel, som graves ned. Jordskruer kan desuden også sættes ned om vinteren. Det er ganske enkelt en løsning med mange fordele!
Vi monterer jordskruer til mange forskellige formål, blandt andet til fastgørelse af verandaer og træterrasser. Arbejdet udføres af vores mange certificerede montører i hele Danmark.